RIEVOTA NAGU VIRSMA: KAS TO IZRAISA UN KĀ PAR TO RŪPĒTIES

RIEVOTA NAGU VIRSMA: KAS TO IZRAISA UN KĀ PAR TO RŪPĒTIES

Ievietoja Urban Green

Rievota nagu virsma: kas to izraisa un kā par to rūpēties

Jūsu nagu virsma nav gluda, bet klāta vertikālām vai horizontālām nelīdzenām rievām? Tas var būt nomācoši un kaitinoši, ja sapņojat par nevainojama izskata nagiem. Taču tā ir ļoti izplatīta problēma, kurai ir vairāki cēloņi. Labā ziņa ir tāda, ka pastāv efektīvi risinājumi, kā šo vizuālo defektu novērst un atgūt skaistus, veselīga izskata nagus.

Nagu rievu veidi

Sastopami divu veidu nagu izciļņi - vertikāli un horizontāli. Katram no tiem ir atšķirīgs cēlonis.

Vertikālas nagu rievas

Tie ir izciļņi, kas stiepjas kutikulām līdz nagu galiem. Tie visbiežāk parādās novecošanas procesa laikā un sievietēm menopauzes periodā. Rievu parādīšanās signalizē, ka organisms ražo mazāk keratīna un, ka organisma hormoni ir disbalansā. Izciļņu veidošanos var provocēt arī nepilnvērtīga uztura izraisīts vitamīnu un minerālvielu deficīts. Vēl viens iespējamais vertikālo rievu cēlonis var būt naga plāksnes trauma, ko izraisījis agresīvs manikīrs (nekvalitatīva mākslīgo nagu uzlikšana, naga pārvīlēšana, spēcīgu, uz acetona bāzes veidotu lakas noņēmēju lietošana utml.) vai  intensīva ķīmisko mazgāšanas līdzekļu iedarbība.

Horizontālas nagu rievas

Šī veida rievas šķērso nagu visā tā platumā, veidojot iedobumus un izciļņus naga virsmā. Horizontālie izciļņi var veidoties gan uz roku, gan kāju nagiem. Tie liecina par patoloģisku nagu augšanas problēmu stresa vai emocionālu pārdzīvojumu dēļ.

Kad zinām kā atpazīt abu veidu nagu rievas, aplūkosim labākās metodes un līdzekļus to novēršanai un ārstēšanai. 

Roku nagu ārstēšana un profilakse

Lai mazinātu nagu rievas un darītu visu iespējamo nagu kvalitātes saglabāšanai, svarīgi ievērot 4 galvenos padomus ikdienas nagu kopšanas rutīnas uzlabošanai. 

  1. Sabalansēts uzturs

Jau iepriekš minējām, ka vertikālo nagu rievu veidošanos var izraisīt minerālvielu trūkums. Tāpēc ir ļoti svarīgi ievērot sabalansētu uzturu, bagātu ar vitamīniem un uzturvielām, kas nepieciešamas nagu veselībai, piemēram, B vitamīnu, cinku un dzelzi. Pārliecinieties, ka ikdienā ēdat pietiekami daudz augļu, dārzeņu, olbaltumvielu, riekstu un sēklu, kā arī papildiniet savu diētu ar uztura bagātinātāju kursu, lai veicinātu veselīgu nagu augšanu. Mēs ne vienmēr to apzināmies, bet mūsu nagu veselību efektīvi var uzlabot no organisma iekšpuses. 

  1. Mitriniet nagus un kutikulas

Regulāra mitrināšana ir veselīgu nagu atslēga. Nagu kopšanas līdzekļi, kuru sastāvs bagātināts ar eļļām, piemēram, rīcineļļu, mandeļu vai kokosriekstu eļļu, ir īpaši efektīvi nagu dziļai barošanai un to augšanas veicināšanai. Regulāri uzklājiet nagiem un kutikulām mitrinošu krēmu, barojošu eļļu vai serumu. Mūsu nagu eļļas un roku krēms ar rožu aromātu ir labākais veids, kā novērst nagu izžūšanu un uzlabot to vispārējo veselību.

  1. Izvairieties no nagu traumēšanas

Rievu veidošanos var izraisīt atkārtotas nagu traumas, kas radušās pārāk biežas gēla lakas uzklāšanas, sliktas kvalitātes līdzekļu izmantošanas, pārvīlēšanas dēļ vai spēcīgu, ķīmisku produktu iedarbības rezultātā. Lai novērstu izciļņu parādīšanos, ir svarīgi saudzēt un rūpēties par nagiem. Centieties nagus pasargāt no ikdienas dzīves “mazajiem satricinājumiem” un dot tiem atpūtas periodus.

  1. Dodiet priekšroku saudzīgam, ilgstošam manikīram

Lai saglabātu stiprus nagus un nodrošinātu lakas noturību, vispirms ir svarīgi rūpīgi sagatavot nagus. Sniegsim dažus padomus, ko varat ieviest un pielāgot savai nagu kopšanas rutīnai. 

Pirms manikīra līdzekļu uzklāšanas, jāsagatavo naga virsma izmantojot nagu pulēšanas vīlīti: šī sūkļveida abrazīvā plāksne maigi nogludina sīkas nagu nepilnības un nedaudz paver to, lai palīdzētu pielipt pārklājuma pamatkārtai vai kopjošajiem līdzekļiem iekļūt dziļāk naga struktūrā. 

Ļoti bojātiem nagiem iesakām izmantot Manucurist bāzi S.O.S. , kas ir labākais līdzeklis trauslu nagu aizsardzībai un atdzīvināšanai, pateicoties tā kopjošajai formulai, kas bagātināta ar vitamīnu B5, C vitamīnu un AHA. Manucurist bāze S.O.S. nostiprina un pārstrukturē nagu plāksni, vienlaikus to barojot un novēršot rievu veidošanos. 

Ja meklējat īpaši efektīvu nagu kopšanas un kosmētikas kombināciju, tad perfekta izvēle būs Manucurist bāzes pārklājums maigi rozā krāsā “viss vienā”, kas izgatavots no 80% dabīgām augu izcelsmes sastāvdaļām. Tas spēj aizpildīt nagu rievas un stiprināt nagus, pateicoties sastāvā esošajam spēcīgajam aktīvo vielu kokteilim (hexanal, AHA un E vitamīns). Tā sniegtais rezultāts? Skaisti un gludi nagi, klāti ar estētisku rozīgi bēšu virskārtu. 

Kopsavilkums

Nagu rievu un izciļņu veidošanos var izraisīt dažādi faktori. Tie var liecināt par hormonu disbalansu (piemēram, menopauzes gadījumā), uzturvielu deficītu vai stresu. Tos var izraisīt arī ilgstoša ikdienas mājsaimniecības darbos izmantoto ķīmisko vielu iedarbība. Šīs līnijas var parādīties arī tad, ja pārāk bieži tiek uzklāta gēla laka un/vai tiek pielietotas traumatiskas manikīra metodes, kas nelabvēlīgi ietekmē nagu plāksni (pārvīlēšana, acetona līdzekļi utt.). 

Lai rūpētos par rievotiem nagiem, ir nepieciešams mitrināt un barot nagus un kutikulas, izmantojot augu eļļas, piemēram, rīcineļļu vai saldo mandeļu eļļu. Ieteicams ievērot sabalansētu uzturu, lai izvairītos no vitamīnu un minerālvielu deficīta. Visbeidzot, nepieciešams pārliecinieties, ka veiktais manikīrs ir saudzīgs un noturīgs, tiek izmantoti kopjoši nagu līdzekļi, kas īpaši paredzēti rievotiem nagiem.



← Vecāks ieraksts Jaunāks ieraksts →

News

RSS
GĒLA NAGU LAKAS BOJĀ NAGUS - PATIESĪBA VAI MĪTS?

GĒLA NAGU LAKAS BOJĀ NAGUS - PATIESĪBA VAI MĪTS?

Autors Urban Green

Pēdējās piecpadsmitgades laikā gēla nagu lakas ir guvušas milzu popularitāti. To ilgtermiņa noturība un nevainojamais izskats ātri vien piesaistīja manikīra cienītājus. Taču šī veiksmes stāsta...

Lasīt vairāk
SINTĒTISKĀS ŽELEJLAKAS ALTERNATĪVA!

SINTĒTISKĀS ŽELEJLAKAS ALTERNATĪVA!

Autors Urban Green

Sintētiskās želejlakas alternatīva! Kas ir Manucurist Green Flash? Inovatīva želejlaka, kas klājas kā gēllaka, taču ir noņemama kā klasiskā nagu laka. Ātri nožūst LED lampā. Lakas...

Lasīt vairāk