GĒLA NAGU LAKAS BOJĀ NAGUS - PATIESĪBA VAI MĪTS?

GĒLA NAGU LAKAS BOJĀ NAGUS - PATIESĪBA VAI MĪTS?

Ievietoja Urban Green

Pēdējās piecpadsmitgades laikā gēla nagu lakas ir guvušas milzu popularitāti. To ilgtermiņa noturība un nevainojamais izskats ātri vien piesaistīja manikīra cienītājus. Taču šī veiksmes stāsta tumšā puse ir pieaugošās baumas un bažas par šo laku kaitīgajiem blakusefektiem. Kur radās gēla lakas sliktā slava, vai tā ir pamatota un kā no riskiem izvairīties?

Kas ir gēla laka?

Nagu laka, kas, šķietami, ietver sevī visas ideāla nagu produkta īpašības. Pirmajā acu uzmetienā gēla laka ir patiešām brīnišķīgs produkts, kas sniedz tikai priekšrocības. Lakai piemīt “trīs vienā” gēla efekts, īpaši izteiksmīgs spīdums un spēcīga, ilgstoša noturība. Tā spēj saglabāt savu nevainojamo mirdzumu divas līdz trīs nedēļas un izturēt vieglus triecienus bez drupšanas vai plaisāšanas. Taču, sīkāk aplūkojot tās sastāvdaļas, viedoklis par to kļūst pretrunīgs. 

Pretrunīgas sastāvdaļas

Lai iegūtu gēla lakai raksturīgo spīdumu un ilgnoturību, tradicionālās gēla lakas satur metakrilāta monomērus, kas UV gaismas ietekmē pārvēršas polimēros un veido cietu, izturīgu plastmasas slāni. Tomēr šie metakrilāta monomēri ir kairinošas molekulas, kas var iekļūt organismā un izraisīt alerģiskas reakcijas vai iekaisumus. 

Pēdējos gados vairākas zinātniskās organizācijas (ANSES, INRS u.c.) ir apzinājušās riskus, ko rada šīs pretrunīgi vērtētās molekulas un atbildīgās iestādes ir regulējušas to izmantošanu. Kopš 2021. gada Eiropā ir aizliegts tirgot HEMA un DI-HEMA-TMHDC metakrilāta monomērus saturošas gēla lakas, taču specializētos apstākļos tos joprojām drīkst izmantot skaistumkopšanas profesionāļi salonos. HEMA un DI-HEMA-TMHDC nav vienīgie metakrilāta monomēri. Dažas gēla lakas formulas ar etiķešu uzrakstiem “bez HEMA” var saturēt alternatīvo izobornilakrilātu (IBOA), benzilmetakrilātu vai 2-methacryloyloxyethyl fosfātu, kas rada tādus pašus riskus cilvēka veselībai.

Vēl viena apšaubāma sastāvdaļa ir hydroquinone, konservants, ko izmanto, lai stabilizētu laku formulu, novēršot to tūlītēju sacietēšanu, saskarē ar gaisu. Šī sastāvdaļa klasificēta kā CMR (kancerogēna, mutagēna, reprotoksiska) un ir aizliegta plašai sabiedrībai paredzētos produktos, savukārt tās koncentrācija profesionālajos produktos ir stingri ierobežota. 

Pēdējos gados ir parādījušās jaunas gēla laku formulas, kas nesatur kancerogēnas molekulas un alergēnus. Šo jaunās paaudzes LED laku līderis ir inovatīvās Green Flash, kuru formula veidota uz augu bāzes un tās nesatur metakrilāta monomērus.

Riskantais klasisko gēla laku noņemšanas process

Vēl viena tradicionālās lakas problēma ir sarežģītā sacietējušo gēla slāņu noņemšana. Metakrilāta monomēru radītā plēve ir tik spēcīga, ka tā lielākoties ir noņemama tikai salonā. Gēla laka ir jāizšķīdina izmantojot ļoti spēcīgus šķīdinātājus (piemēram acetonu), vai jānovīlē. Abos gadījumos pastāv ievērojams nagu bojājumu risks.

Kāda ir gēla lakas ietekme uz nagu veselību?

Lai gan gēla lakas izcilā noturība un spīdums padara to populāru, šī manikīra metode tomēr var apdraudēt nagu veselību, ja tas tiek veikts nepareizi. Ir brīnišķīgi mainīt nagu lakas krāsu atbilstoši sezonai, modei vai noskaņojumam. Tomēr pārmērīgi bieži lietojot tradicionālo gēla laku nagi nogurst un var kļūt trausli. 

Kā jau tikko minējām, gēla lakas noņemšana ir vēl viens būtisks apdraudējums nagu veselībai. Acetons var izšķīdināt naga dabisko eļļas slāni, kas to aizsargā. Tā rezultātā nagi kļūst novājināti, bet nagu kutikula sausa. Arī spēcīgi abrazīvas nagu vīles, ja tās tiek izmantotas nepareizi, var būt nagu lielākais ienaidnieks, ievērojami plāninot nagu slāņus. Šo agresīvo manikīra prakšu rezultāts var būt neveselīgi, mīksti un rievoti nagi, kuru atveseļošana var ilgt vairākus mēnešus. Šādi bojāti nagi būs trausli, lūstoši, tie slāņosies un var pat mainīt savu krāsu. Tā kā to dabiskā barjera ir bojāta, tie var kļūt arī jutīgāki un uzņēmīgāki pret infekcijām.

Saskaroties ar kādu no šiem nepatīkamajiem nagu veselības simptomiem, kļūst skaidrs, ka nagi “raud” pēc palīdzības un pienācis laiks parūpēties par tiem, mainot savus manikīra paradumus. Mūsu komanda spēj palīdzēt jums izveidot tīru un drošu nagu kopšanas rutīnu, kas ļaus gan izbaudīt gēla laku priekšrocības, gan sagabāt veselīgus nagus.

Kā es varu izmantot gēla laku, saglabājot veselus nagus?

Lai samazinātu gēla lakas radīto bojājumu risku, ir svarīgi ievērot dažus piesardzības pasākumus. Izmantojot augstas kvalitātes produktus, kas ir droši jūsu veselībai, regulāri rūpējoties par nagiem un maigi noņemot gēla laku iespējams nodrošināt veselīgus nagus.


Atklājiet Green Flash — pirmo tīro un veselībai drošo gēla laku

Lai nodrošinātu veselīgu un noturīgu manikīru, Manucurist ir radījis Green Flash LED laku ar inovatīvu formulu, kas ir droša, vegāna un nesatur 11 veselībai kaitīgās vielas, un kurā metakrilāta monomēri ir aizstāti ar kopolimēriem. Šīs molekulu ķēdes ir lielākas par monomēriem, joprojām spēj sacietēt UV lampā, tām ir tādas pašas priekšrocības (ātra žūšana, izturība, elastība), bet bez nevēlamām sekām. Kopolimēri ir mazāk reaģējoši, molekulas ir pārāk lielas, lai šķersotu ādas barjeru un nokļūtu organismā.

Green Flash LED formula nesatur 11 agresīvās, uz naftas bāzētās vielas vielas: toluene, dibutyl phthalate (DBP), camphor, xylene, formaldehyde, hydroquinone, ethyl tosylamide, triphenylphosphine, benzophenones, styrene and phenoxyethanol. To aizvietošanai ir izmantotas dabiskas sastāvdaļas, piemēram, cukurniedres, kvieši, kartupeļi un kukurūza, rezultātā mūsu formula ir līdz pat 84% augu izcelsmes!

Atklājiet Green Flash piedāvāto fantastisko manikīra pieredzi, izmantojot mūsu pulēšanas komplektus un uzklāšanas padomus. No jauna atklājiet nevainojama manikīra prieku, neapdraudot nagu veselību!

Rūpējieties par nagiem pirms gēla lakas uzklāšanas, tās laikā un pēc tās

Viens no priekšnosacījumiem, lai ar pilnīgu sirdsmieru izbaudītu savu gēla lakas manikīru, ir ikdienas rūpes par nagiem. Pareizi mitrinot, barojot un aizsargājot rokas, izmantojot atbilstošus un kvalitatīvus kopjošos produktus, jūsu nagi kļūs stiprāki, līdz ar to lakas bāze un laka spēs labāk pielipt. 

Lai saglabātu veselīgas rokas un nagus, ir svarīgi rūpīgi sekot līdzi visiem gēla lakas uzklāšanas procesa posmiem, sākot no nagu sagatavošanas līdz noslēdzošajai mitrināšanai ar eļļu. Svarīgi neaizmirst par bāzes kārtu, kas aizsargā dabisko nagu no lakā esošajiem pigmentiem un novērš naga krāsas maiņu.

Mēs neiesakām uzklāt gēla laku, ja jūsu nagi ir novājināti. Pastāv risks, ka laka nepielips pareizi un padarīs jūsu nagus vēl trauslākus. Nagu stiprināšanai un atjaunošanai rekomendējam veikt tikai higiēnisko manikīru un regulāri lietot mūsu S.O.S. masku, kas bagātināta ar D-pantenolu. Būs vērts izmēģināt arī mūsu Active Shine līdzekli, tas bagātināts ar AHA, kas stiprina un izgaismo nagus, atgriežot to vitalitāti. Ja jūsu nagi ir ļoti bojāti, mēs iesakām mūsu Rescue Kit komplektu. Tas ir intensīvas nagu kopšanas līdzekļu “trio”, kas jālieto 2 nedēļas, lai atjaunotu nagus to agrākajā krāšņumā.

Saudzīgi noņemiet laku

Gēla lakas noņemšanas procesu ir iespējams pārvērst vienkāršā un patīkamā pieredzē. Pateicoties formulai, kas nesatur monomērus un metakrilātus, Green Flash laku iespējams noņemt zibenīgi, neizmantojot acetonu. Mūsu īpašais Green Flash nagu lakas noņēmējs veidots no 97% augu bāzes izejvielām un tas efektīvi noņems laku mazāk kā minūtes laikā. Produkts ir bagātināts ar rīcineļļu, tas padara nagus mitrinātus un veselīgi koptus. Atcerieties pēc lakas noņemšanas mitrināt nagus un kutikulas, uzklājot dažus pilienus nagu eļļas vai mitrinoša krēma.

Secinājums

Tātad, jā, tā ir taisnība, ka tradicionālā gēla laka var sabojāt nagus, ja tā satur metakrilāta monomērus: molekulas, kas var izraisīt ādas alerģiju un prasa izmantot agresīvas tās noņemšanas metodes.

Taču, pateicoties savai inovatīvajai formulai, Green Flash ir mainījis šo patiesību. Aizstājot metakrilāta monomērus ar kopolimēriem, Green Flash var viegli un saudzīgi noņemt, netraumējot nagus.  Apvienojumā ar regulāru roku kopšanu un pareizu lakas uzklāšanas soļu ievērošanu Green Flash ir visdrošākā un tīrākā gēla lakas pieredze. To pārbaudījuši un apstiprinājuši tūkstošiem klientu, kā arī skaistumkopšanas profesionāļu Francijā un visā pasaulē!

Apkopojums

- Kā var noņemt gēla laku, nesabojājot nagus?

Lai bez riska noņemtu gēla laku, manikīram ir jāizmanto augstas kvalitātes gēla lakas, kas izstrādātas bez metakrilāta monomēriem. Tas nodrošinās, ka pārklājuma noņemšanai nebūs jāizmanto raupja vīle un/vai acetons. Maigs, acetonu nesaturošs noņēmējs spēs paveikt šo uzdevumu mazāk kā minūtes laikā.

- Kādi ir gēla lakas lietošanas blakusefekti?

Dažas gēla lakas formulas satur metakrilāta monomērus. Šīs molekulas var iekļūt epidermā un izraisīt acu, ādas vai gļotādu kairinājumu, alerģisku dermatītu, astmu un pat ģeneralizētas iekaisuma reakcijas, ja notiek to intensīva iedarbība. Turklāt bieža un/vai nepareiza gēla lakas uzklāšana, nekopšana vai pārāk agresīva noņemšanas metode var izmainīt nagu struktūru, izraisot nagu rievu veidošanos un nagu slāņošanos.

← Vecāks ieraksts

News

RSS
RIEVOTA NAGU VIRSMA: KAS TO IZRAISA UN KĀ PAR TO RŪPĒTIES

RIEVOTA NAGU VIRSMA: KAS TO IZRAISA UN KĀ PAR TO RŪPĒTIES

Autors Urban Green

Rievota nagu virsma: kas to izraisa un kā par to rūpēties Jūsu nagu virsma nav gluda, bet klāta vertikālām vai horizontālām nelīdzenām rievām? Tas var...

Lasīt vairāk
SINTĒTISKĀS ŽELEJLAKAS ALTERNATĪVA!

SINTĒTISKĀS ŽELEJLAKAS ALTERNATĪVA!

Autors Urban Green

Sintētiskās želejlakas alternatīva! Kas ir Manucurist Green Flash? Inovatīva želejlaka, kas klājas kā gēllaka, taču ir noņemama kā klasiskā nagu laka. Ātri nožūst LED lampā. Lakas...

Lasīt vairāk