KĀ LIETOT MTC EĻĻU?

KĀ LIETOT MTC EĻĻU?

Ievietoja Urban Green

MCT eļļa prātam un ķermenim

Pateicoties Keto diētas popularitātei un tauku pievienošanai diētās, MCT (Vidējas ķēdes triglicerīdu) eļļas kļūst arvien atpazīstamākas. Kas ir MCT eļļa? Kā to iekļaut sava uzturā un kā tā var jums palīdzēt?

Pirms pievienojat to iepirkuma grozam, ir svarīgi uzzināt vairāk par MCT eļļu, lai tā varētu kļūt par neatņemamu jūsu ikdienas sastāvdaļu.

Kas ir MCT eļļa?

Visi tauki sastāv no taukskābju ķēdes, ko savieno glicerīns. Ir trīs taukskābju ķēžu veidi: garās ķēdes triglicerīdi, vidējas ķēdes triglicerīdi un īsās ķēdes triglicerīdi. Istabas temperatūrā katrai no šīm triglicerīdu formām ir savas unikālas īpašības, piemēram, tā ir cieta vai šķidra. Zinātnieki ir pētījuši šo taukskābju funkcijas, klasifikāciju un īpašības, lai uzzinātu vairāk par to, kā tās var ietekmēt mūsu veselību.

Mēs koncentrēsimies uz MCT (vidējas ķēdes triglicerīdu). Pētījumi ar dzīvniekiem un cilvēkiem ir pierādījuši, ka mēs ātri un viegli sagremojam MCT, kas palielina enerģijas patēriņu. Ir pierādīts, ka palielināts enerģijas patēriņš ar MCT, salīdzinot ar garās ķēdes triglicerīdiem (LCT), samazina ķermeņa masas pieaugumu un samazina taukaudu izmēru.

Interesants fakts, kurš ir pierādījies gan dzīvnieku, gan cilvēku pētījumos ir, ka MCT eļļa, salīdzinājumā ar LCT avotiem, piemēram, sojas pupu vai saflora eļļu, var palīdzēt jums just sāta sajūtu ilgāk.

MCT eļļa ātri uzsūcas organismā caur vārtu vēnu (asinīm) un tiek nogādāta aknās, kur tā tiek oksidēta (“sagremota”). Tā kā šis process notiek ātri, mūsu ķermenis var izmantot šos taukus enerģijas iegūšanai.

Sākotnējā ketoģenēzes stadija ir taukskābju oksidēšana, kas rada ketonus enerģijas patēriņam. Vienmēr tika uzskatīts, ka smadzenes var iegūt enerģiju tikai no glikozes, taču ir pierādīts, ka ketoni šķērso hematoencefālisko barjeru un piegādā enerģiju smadzeņu šūnām.

MCT tiek iegūts no kokosriekstu eļļas, kas satur 4 dažādus MCT, C6, C8, C10 un C12.#nbsp;Mūsu MCT eļļa satur divus no šiem labvēlīgajiem MCT, 60% C8 (kaprilskābe) un 40% C10 (kaprīnskābe), kas ir tīra, viegla un bez garšas. Pārējie divi MCT ir nevēlami, jo C6 (kaproīnskābe) ir nepatīkama smarža un garša, un C12 (laurskābe) pārvēršas lēnāk, jo taukskābes ir garākas.

Ieguvumi tauku pievienošanai uzturā:

Tauki ir kritizēti gadu gaitā, un populāru diētu dēļ cilvēki ir samazinājuši tauku uzņemšanu, kas var negatīvi ietekmēt mūsu veselību. Lai gūtu labumu no taukiem, katrā ēdienreizē ir svarīgi nodrošināt pietiekamu tauku daudzumu.

Pievienojiet veselīgus taukus, jo tie:

· Samazina tieksmi pēc cukura un novērš enerģijas kritumu, ilgāk saglabājot sāta sajūtu;

· Palēnina ogļhidrātu gremošanu, kas palīdz izvairīties no paaugstināta insulīna līmeņa;

· Var uzlabot smadzeņu veselību, nodrošinot barojošu un ilgstošu enerģijas avotu, kam savukārt var būt nozīme Alcheimera slimības iespējas mazināšanā;

· Cilvēki spēj iztikt bez ēšanas ilgāku laika periodu, kas palīdz uzlabot vielmaiņu, pagarina dzīves ilgumu un palīdz zaudēt svaru;

· MCT eļļa labvēlīgi ietekmē kuņģa darbību, uzlabojot gremošanu, līdzsvarojot zarnu mikrobiotu, uzlabojot barības vielu uzsūkšanos un tādējādi uzlabojot garastāvokli un mentālo veselību;#nbsp;

· Augstas kvalitātes MCT eļļai, piemēram, mūsu True MCT eļļai, piemīt antioksidanta īpašības. Tas samazina oksidatīvos bojājumus organismā, ko var izraisīt pārmērīgs pārstrādātu pārtikas produktu patēriņš;

· MCT eļļai piemīt antibakteriālas, pretvīrusu un pretsēnīšu īpašības, kas ievērojami uzlabo imūnsistēmu un palīdz aizsargāt galvenos orgānus, piemēram, sirdi.

Ir pienācis laiks sākt lietot MCT eļļu ikdienā, ja vēlaties iegūt vairāk enerģijas, uzlabot smadzeņu darbību un apzināties, ka uzlabojat vispārējo veselību no iekšpuses.

Kā lietot True MCT eļļu:

True MCT eļļa ir daudzpusīga, jo istabas temperatūrā tā ir šķidra, tīra, viegla un bez garšas. Tai ir augsts dūmu punkts, tāpēc ar to var cept. Šīs īpašības padara True MCT eļļu fantastisku lietošanai jūsu ikdienas receptēs.

  • Pievienojiet savai kafijai, tējai, karstai šokolādei vai matcha, lai iegūtu papildu enerģiju.
  • Lieliski sader ar smūtijiem un sulām, jo tai ir neitrāla garša.
  • Ātri un vienkārši pagatavojama mērcēs.

← Vecāks ieraksts Jaunāks ieraksts →

News

RSS
KĀ VEGĀNAIS KOLAGĒNS ATŠĶIRAS NO KLASISKĀ KOLAGĒNA?

KĀ VEGĀNAIS KOLAGĒNS ATŠĶIRAS NO KLASISKĀ KOLAGĒNA?

Autors Urban Green

Klasiskajos liellopu izcelsmes kolagēnos garās aminoskābju ķēdes, kas veido polipeptīdus, atrodoties lielajā kolagēna molekulā, galvenokārt sastāv tikai no 5 galvenajām aminoskābēm – glicīna, prolīna, hidroksiprolīna, arginīna un...

Lasīt vairāk
MĒRĶTIECĪGI PĀRDOMĀTS, AUGSTAS EFEKTIVITĀTES AUGU VALSTS UZTURS.

MĒRĶTIECĪGI PĀRDOMĀTS, AUGSTAS EFEKTIVITĀTES AUGU VALSTS UZTURS.

Autors Urban Green

Neatkarīgi no tā, vai esat stingrs vegāns, vai tikai esat ceļā uz augu valsts balstītu diētu, ir daudzi faktori, kurus svarīgi ievērot, lai nodrošinātu, ka jūsu...

Lasīt vairāk